Over ons 2018-05-22T15:35:01+00:00

VCL Opleidingen

Om nog meer focus te leggen op trainingen op het gebied van veiligheid in de breedste zin van het woord is de zijtak VCL Opleidingen opgericht binnen Veiligheidscentrum Limburg. VCL Opleiding verzorgt meer dan 80 verschillende opleidingen zoals BHV, EHBO en VCA. Wij beschikken over het grootste indoor trainingscomplex van Limburg met twee indoor oefenbanen waar met vuur, rook en blusmogelijkheden opleidingen gerealiseerd kunnen worden. De opleidingen zijn hierdoor van opmerkelijk hoge kwaliteit. In onze trainingscentra is veel aandacht besteed aan het zo realistisch mogelijk en ensceneren van onveilige situaties. Voor bijvoorbeeld: horeca, zorg en kinderopvang hebben wij praktijkruimtes ingericht om de omgeving zo goed mogelijk te gebruiken.

Onze docenten geven jaren les binnen hun vakgebied. Het zijn gedreven docenten die met veel passie en plezier de deelnemers opleiden. Aan de hand van jaarlijks vooraf opgestelde lesplannen en scenario’s kunnen wij de perfecte les verzorgen. Een opleiding volgen bij Veiligheidscentrum Limburg biedt naast een leerzame training en theorie ook leuke en spannende ervaringen om thuis te vertellen. De cursisten leren altijd wat zij nodig hebben thuis en in de praktijk.

Veiligheidscentrum Limburg

Veiligheidscentrum Limburg is uw specialist op alle gebieden van veiligheid. Wij bieden trainingen & opleidingen aan door héél Nederland, bieden verschillende vacatures aan op het gebied van veiligheid & beveiliging, zorgen voor veiligheid op de werkvloer volgens de arbo-wet & beschikken over een eigen webshop met veiligheidsproducten.

Gestart als opleidingsinstituut, uitgegroeid en geëvalueerd tot een veiligheid totaal leverancier en adviesbureau voor veiligheidszaken. Wij hebben vier businessunits die naast en met elkaar functioneren, ondergebracht binnen de VCL Group. samen kunnen wij een totaalpakket leveren. De VCL Group bestaat uit:

  • VCL Opleidingen
  • Uitzenden &Beveiliging
  • Arbo advies & Training
  • Verhuur & Verkoop

“Wij leggen onze focus op kwaliteit en niet de kwantiteit. In het trainingscentrum wordt er veel aandacht besteed aan het zo realistisch mogelijk maken van oefenscenario’s. De praktijkruimtes zijn ingericht op een waarheidsgetrouwde omgeving, waardoor de cursist een zo realistisch mogelijke ervaring kan opdoen. De veiligheidstrainingen zijn hierdoor van opmerkelijk hoge kwaliteit. Wij zijn ervan overtuigd dat ervaring leert! Wij willen veiligheidstrainingen toegankelijker maken voor iedereen.”

“Door middel van een kwaliteitsgerichte aanpak, streven wij ernaar om binnen vijf jaar het grootste trainingscentrum binnen de provincie Limburg te worden. Daarbij willen wij ook marktleider worden binnen de BHV-markt in haar verzorgingsgebied: Zuid-Limburg.”

Waarom wij?

  • Wij beschikken over E-Learning programma’s voor diverse opleidingen.

  • Wij beschikken over meer dan 80 verschillende opleidingen.

  • Wij beschikken over het grootste indoortrainingscomplex van Limburg.

  • Wij beschikken over 24 trainingslocatie over heel Nederland waar opleidingen worden gegeven.